2021-05-27 17:57:26• hírek • Bede Emőke

Egy lépéssel közelebb a parkolóházak megvalósulásához

A Helyi tanács csütörtököni soros ülésén elfogadta azon parkolóházaknak a megvalósíthatósági tanulmányait, amelyeket a Decebal (Várdomb) és a Mihail Kogălniceanu (Károlyi köz) utcákban építenénk, ezzel együtt pedig zajlik a megfelelő anyagi források keresése annak érdekében, hogy a beruházás a helyi költségvetést ne érintse.

A polgármesteri hivatal honlapján elérhető szakjelentés szerint a Decebal utcára tervezett parkolóházban összesen 182 autónak jut majd hely. Az elektromos autóknak két helyet fognak kijelölni, melyekhez értelemszerűen egy töltőegység is jár majd. Az épületben ezen felül két, töltést is lehetővé tevő hely várja majd az elektromos rollereket, 8 hely a bicikliket, 7 a motorokat/robogókat, 6 parkolóhelyet pedig a mozgáskorlátozottak számára jelölnek majd ki.


Ugyanezen dokumentum szerint az egész zóna arculata megújul majd: korszerűsítik a tömbházakhoz vezető bejáratokat, megkétszerezik a gyalogosforgalom rendelkezésére álló területet, és jelentősen nő a zöldövezet is. Mi több, a tervek szerint a parkolóház tetejét is „bezöldítik”, így az épület felülnézetből is sokkal kellemesebb képet nyújt majd.


A M. Kogălniceanu utcára tervezett parkolóház és annak udvara összesen 158 parkolóhelyet teremt. A kapcsolódó dokumentum szerint innen sem hiányoznak majd az elektormos autók és rollerek számára fenntartott helyet, kettő-kettő jut mindegyikre. Lesz benne továbbá 10 hely bicikliknek, 5 motorkerékpároknak/robogóknak, 5 pedig a mozgáskorlátozottaknak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: